luni 4 ian. 2016

Carte poştală – Orăştie, 1914


Sistemul sau Cine conduce prost România

luni 4 ian. 2016

Petru Romoşan

Sistemul, Binomul, Trinomul, Securitatea nouă, „serviciile”… Există toate aceste fantasme conspiraţioniste ? Iniţiaţii, cei informaţi din surse-beton ştiu că există, şi încă cum ! Dar Sistemul e bine organizat, premeditat, sau e doar statul în forma sa cea mai rudimentară, care ţine locul unui stat viabil, democratic ? La această întrebare nu a dat încă nimeni un răspuns pertinent. Oricum, foarte mulţi cunoscători sunt de acord că nu conduc preşedintele, primul-ministru, şefii celor două Camere, miniştrii, şefii vizibili ai SRI şi SIE – adevărata putere îi aparţine Sistemului.
Sistemul s-a născut în focul loviturii de stat din 1989-1990, lovitură de stat dată chiar de Sistemul actual împotriva dictatorului Ceauşescu şi a soţiei sale, şi împotriva vechiului regim aflat numai în slujba lui Ceauşescu, cu sprijin logistic de la Est, de la sovietici, dar şi de la Vest, sprijin politic şi de intelligence. Plus amestecul vecinilor direct interesaţi, în primul rând Ungaria, care în acel moment o virase binişor spre Vest. Lovitura de stat împotriva lui Ceauşescu şi a regimului său nu a fost reuşită, cum îşi imaginează greşit încă mulţi, de străini, de ruşi, de americani, de Mossad sau de BND-ul german, de francezi sau de britanici, ci a fost de-a dreptul însuşită de noul Sistem intern, având în centru aceeaşi Securitate care s-a tot metamorfozat până azi. O Securitate care s-a debarasat de Partidul Comunist Român, devenit obsolet şi complet inutil, şi, deşi a fost trecută imediat după începutul loviturii de stat în subordinea Armatei, a preluat, din interior, şi controlul acesteia.
Adevăratul inamic al noului Sistem nu a fost nici Ceauşescu, cu Elena sa şi decrepitul său clan, nici Partidul Comunist, nici Armata, ci populaţia României. Populaţie care a ieşit în stradă de la începutul loviturii de stat, înfruntând, din păcate inutil, toate riscurile, cea care a făcut Piaţa Universităţii şi cea care a fost maltratată de minerii noului Sistem (metodă sovietică reutilizată de nişte şcoliţi la Moscova !). Da, pentru că minerii aduşi în Bucureşti au fost ai noului Sistem, nu doar ai lui Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican-Voiculescu, Cico Dumitrescu etc., care sunt folosiţi azi ca ţapi ispăşitori. Raţiune de Sistem, şi nu raţiune de stat.
Aberantul, matusalemicul Ceauşescu (25 de ani conducătorul ţării !) şi vechiul regim abuzaseră, maltrataseră, batjocoriseră populaţia României dincolo de orice limită tolerabilă. La fel procedaseră în ţările lor Saddam Hussein, colonelul Gaddafi sau Hafez el-Assad. Şi ce s-a întâmplat atâţia ani în România după lichidarea Ceauşeştilor, haosul şi jaful, a fost foarte asemănător cu ce se întâmplă azi în Irak, Libia şi Siria. Toţi cei patru lideri au fost, de altfel, buni prieteni. Iar dacă în România nu am avut război civil, cum şi-ar fi dorit câteva puteri străine, e meritul Sistemului, care s-a organizat militar şi nu a permis destrămarea ţării.

continuare »


//